Útvonal

Merre megyünk?

    START: Tunisz, Tunézia.

A Trans Sahara Run a maga nemében abszolút egyedülálló. Ez az egyetlen ilyen jellegű futam ezen az útvonalon, amelyet utoljára a Párizs-Dakar úttörői használtak a 70-es évek végén. Most te is egyike lehetsz azon kevés szerencsésnek, akik hosszú idő után elsőként autózhatnak keresztül ezeken az eldugott tájakon egy nemzetközi autós túra résztvevőjeként.
Mi tagadás, nem akarunk egy lenni a sok közül és egy újabb futamot szervezni Afrika már sokak által körbejárt területein. Szeretjük a felfedezést és a kihívásokat, ezért alkottunk meg egy egyedülálló útvonaltervet.

A Trans Sahara Run útvonala kb. 6000 kilométer.
Tuniszból, Tunézia fővárosából indulunk a nagy útra. Itt találkoznak a csapatok a startot megelőző napon, ahol egy nyitóbulival ünnepeljük meg az érkezésünket. Tuniszból délnyugat felé indulunk, majd belépünk Algériába és a világ legnagyobb sivataga, a Szahara belseje felé vesszük az irányt. Jó néhány napot töltünk el itt hatalmas homokdűnék és elképesztő szilkaképződmények formálta tájon. Sok olyan helyen is megfordulunk, ahol idegenek alig jártak előttünk.

10 nap algériai kalandozás után lépünk be Nigerbe, majd a Szahara után a szavannákon haladunk dél felé. Átlépve a benini határt, bevetjük magunkat a Niger folyó mentén elterülő, a régió egyik legnagyobb természet-védelmi területére a Penjari Bioszféra Rezervátumba, ahol elefántcsordákat, oroszlánokat vagy épp vizilovakat figyelhetünk meg természetes élőhelyükön.

Innen tovább haladunk dél felé olyan törzsi falvakon keresztül, ahol kevés nyomot hagytak az elmúlt évszázadok. Ez volt a középkori rabszolga keres-kedelem központja és ma is államvallás a vudu!
A Földközi-tengertől az Atlanti-óceánig tartó utunkat a Guineai-öböl partján fekvő bájos Grand Popo üdülőfaluban zárjuk egy fergeteges záróbulival és a verseny díjkiosztó ünnepségével.


    CÉL: Grand Popo, Benin.

Mire számitsunk?

Talán túl egyszerűen hangzik, de számíts a kiszámithatatlanra! A Szahara nem csupán egy kopár és barátságtalan hely. Utunk során különleges emberekkel, ősi és fantasztikus építészeti remekekkel, lélegzetelállító tájakkal, vadakkal teli szavannákkal rengeteg homokkal, embertelen forrósággal, és persze különféle problémákkal találjuk magunkat szembe. A túra nem hétvégi sétakocsikázás, de a figyelmes utazó az út végén fantasztikus élményekkel gazdagodhat.

Ne feledd: nem fogjuk a kezed az út során. Előre, részletesen feltérképezzük az útvonalat, a szállás lehetőségeket, a potenciális veszélyeket. A résztvevők részletes itinert kapnak, amelyben minden fontos információ és tájékozódási pont szerepel. A sok élmény és a kaland mellet tehát érdemes komolyan felkészülni az útra, hiszen elsősorban magadra, a csapattársaidra és a többi csapat segítségére számithatsz.


A TRANS SAHARA RUN AZ ALGÉRIAI ÉS NIGERI BIZTONSÁGI HELYZET MIATT EGYELŐRE NEM INDUL.

Ha hasonló kalandtúrára vágysz, látogass el az alábbi projektjeink honlapjára!

Kaukázus Rali

Riksafutam


A Trans Sahara Run 2011 módositott útvonala nagyobb térképen megjelenitve