Nevezési info

Járművek

A túrához mindenképpen szükséged lesz egy járműre. Tökéletesen rád van bizva, hogy mit vezetsz, bármivel elindulhatsz, ami gurul és amire van jogositványod. Vezethetsz egy csillogó, modern verdát, de kevés az esélye, hogy a fedélzeti számítógépet megjavitják a szaharai mesterek. Egyébként is, a sebesség nem a legfontosabb szempont. Ez a futam sokkal inkább a felkészülésről, a kitartásról, a navigációról, a csapatszellemről és egyéb túlélési technikákról szól. Ha a teljes versenytávot végig akarod járni, és nem akarod kihagyni a legszebb részeket, érdemes egy terepjárót választanod. Ne felejtsd el azt sem, hogy közel 3 hétig ez a jármű lesz az otthonod, így okosan válassz.

Ha nem szeretnél saját autó vásárlásával bajlódni, bérelhetsz tőlünk az útra egy teljesen felkészitett és felszerelt terepjárót. Ha ez a verzió áll közelebb a szivedhez, lépj velünk kapcsolatba, hogy megtudd a részleteket.

Hogyan jelentkezhetsz?

Az előregisztrációt megteheted ezen az oldalon, egyszerűen töltsd ki az ott található online regisztrációs lapot. Ez még nem kötelez semmire, de így bekerülsz a rendszerbe, a regisztrációd feldolgozzuk, és értesítünk a további teendőkről. A csapatod helye viszont CSAK a regisztrációs díj befizetése után lesz végleges.


Részvételi kategóriák

Két módon vehetsz részt a Trans Sahara Run futamon: verseny és túra kategóriában. Az első döntési pont: melyik kategória fekszik jobban?

Verseny

Ha a verseny kategóriába nevezel, fej-fej mellett csatázol majd a többi versenyző csapattal, és igyekszel minél több pontot összegyűjteni a napi feladatok megoldásával.

A csapatoknak a szervezők által korábban kijelölt izgalmas geocaching (GPS alapú, kincskereső) feladatokat kell megoldaniuk, amikért – azok nehézségétől függően – pontokat kapnak. A napi feladatlapokat a reggeli rajt előtt kapják meg és az esti beérkezési határidő előtt kell leadniuk a versenybíróknak. A navigációs készség és a csapatmunka a jó eredmény kulcsa, ám nem vár könnyű feladat a versenyzőkre a világ legnagyobb sivatagában. A nyertes csapatot és a helyezetteket Grand Popoban, az ünnepélyes eredményhirdetésen jelentjük be. Az első helyezett a trófeán kivül egy ingyenes nevezést is nyer a 2012-es Deccan Odyssey Autoriksa Ralira, amely egy őrült riksafutam a festői Indiábanháromkerekű motoros riksákon.


Túra

Ebben a kategóriában nincsenek szabályok, nincsenek beérkezési határidők, nincs pontozás, de ez nem jelenti azt, hogy könnyű lesz! Az egyetlen dolog ami számít, hogy teljesitsd a napi szakaszt. A csapatok megválaszthatják, hogy mikor és milyen útvonalon vágnak neki a napi távnak, sőt, ha a szükség úgy hozza, ki is hagyhatnak egy-egy szakaszt. Itt az utazás maga a cél és a közdelem a technikával és az elemekkel. Sokszor ez is épp elég…