Mi ez az egész?

Miről szól a Trans Sahara Run?

Ez az az utazás, ami semmihez nem fogható. Igazi, kemény, vad afrikai kalandtúra. Olyan helyekre visz el, melyekről soha nem is hallottál, és amelyeket soha nem fogsz elfelejteni.

A Trans Sahara Run autós/motoros kalandtúra azoknak, akinek szóba sem jön egy átlagos “nyaralás”, akik szeretek felfedezni, vonzza őket az ismeretlen és szeretnék megtapasztalni, milyen az igazi Szahara és fekete Afrika.

A Trans Sahara Run “A Nagy Utazás” Észak-Nyugat Afrikán keresztül, a Földközi-tengertől az Atlanti-óceánig, amely Tunéziából indul és 17 kemény nap után ér Beninbe, a Guineai-öböl partjára.

Mire számithatsz?

A Trans Sahara Run mögötti koncepció: minimum asszisztencia a maximális élményért. Ez azt jelenti, hogy nem lesz velünk vicces túravezető, aki tartja a piros napernyőt a csoport élén, és óránként megszámolja, hogy megvan-e mindenki.

Természetesen előre és gondosan feltérképezzük a futam útvonalát, beleértve a terepviszonyokat, a veszélyes zónákat, a szállás lehetőségeket, igy egy minden részletre kiterjedő itiner áll majd a résztvevők rendelkezésére, ami a tútélőcsomagjuk fontos része lesz az út során. Ettől függetlenül senkit nem kötelezünk, hogy pontosan arra és pontosan akkor menjen, amikor mi mondjuk, saját maga döntheti el, hogy mikor, kivel merre tart és hogyan ér a napi célba.
Ez egy autós-motoros futam, és neked kell gondoskodnod a járművedről. Olyan járművel vágsz neki az útnak, amilyennel csak akarsz, tökéletesen rád van bizva – elindulhatsz egy robogóval is, ha úgy gondolod, hogy végig tudod csinálni. Javasoljuk azért, hogy a 4WD járműparkkal szemezz, mert a legszebb helyeket nem biztos, hogy meg lehet közeliteni két kerék meghajtású autóval.

Lenyűgöző és lélegzetelállitó tájakon járunk majd, istenhátamögötti helyekre jutunk el úttalan utakon. Előbb vagy utóbb valami szerelnivaló lesz a járművödön, igy ha mást nem is, egy-két pótkereket azért hozz magaddal. Minden napra kijelölünk egy táborhelyet (szebb napokon hotelt), ezek lesznek a napi befutó helyszinei is. Nem feltétlenül kell mindenkinek ugyanott aludni, büdzséktől és lehetőségektől függően választhatja ki mindenki, hogy hol tölti az éjszakát. Az opciókat az itiner tartalmazza. Az itinerben jelölt szállásokat viszont mindenképpen érdemes majd felkeresni, mert azok parti és információs központként szolgálnak.

A Szahara sokkal többet kinál, mint amit el tudsz képzelni. A táj lenyűgöz, a helyi emberek elvarázsolnak, a homok pedig szépen lassan a bőröd alá hatol… ez a futam hosszú és nehéz, de a futam végén elmondhatod: az egyik legnagyszerűbb dolog, amit valaha csináltál.

Miért csináljuk?

Annyi válasz létezik, amennyi résztvevő.  Azért, hogy új tájakat lássunk, kiszakadjuk a modern életünkkel együttjáró taposómalomból, új emberekkel találkozzunk, kihivásokat találjunk, és igy tovább. De végső soron a futam a Felfedezésről szól.

Számunkra eddig ismeretlen országokat, kultúrákat, új helyeket, új embereket fedezünk fel, és remélhetőleg más szemmel nézzük majd a világot. De magunkban is rengeteg újat fedezhetünk fel. Ami az út során történik velünk, az mind teljesen szokatlan és váratlan esemény lesz.

Egy kemény, de üditő, felejthetetlen kaland…