Jótékonyság

Bár a Trans Sahara Run közel 3 hét izgalom, kalad és buli, nem mehetünk el szó nékül amellett a tény mellett, hogy a világ legkietlenebb és legszegényebb országain megyünk keresztül.

Úgy érezzük, hogy mindaz, amit a helyiektől kapunk – akik ha kell szegényes vacsorájukat is szó nélkül megosztják az idegennel – amiért évek múltán is jó szívvel gondolunk majd vissza erre az utazásra, viszonzást kíván.

Nem csak felfedezzük a távoli és izgalmas tájakat, de igyekszünk megismerni a helyi emberek életét és (mert megtehetjük) lehetőségeinkhez mérten segíteni azoknak, akik rászorulnak. Nem azért, mert ezt bárki elvárja tőlünk, hanem azért, mert így tartjuk helyesnek.

Bár nem kötelező a részvétel, mindenkit arra kérünk, hogy segítse jótékonysági programunkat.

A szervezők nem szednek pénzt és nem adnak meg számlaszámokat sem. Szeretnék, ha minden résztvevő a maga munkájával gyűjtené össze az ajándékokat, és személyesen adná át azokat a szervezők által kijelölt intézményeknek vagy közösségeknek. Így első kézből láthatja, érezheti a segélyprogram fontosságát és megtapasztalhatja: adni jó.
Jelenleg több jótékonységi program körvonalazódik Algériában, Nigerben és Beninben, elsősorban oktatási és egészségügyi projekteket szeretnénk támogatni.
A konkrét projektek leírását, illetve a programhoz történő csatlakozás módját hamarosan bejelentjük.