GYIK

Először is ne felejtsd el elolvasni a “Részvételi Feltételek” és a “Veszélyek” dokumentumokat!


Ki vehet részt a futamon?

Mindenki, aki elmúlt 18 éves és (amennyiben vezet) rendelkezik érvényes vezetői engedéllyel arra a járműre, amit vezetni fog.


Hány hely van összesen?

Maximum 40 csapat jelentkezését fogadjuk el a 2011-es futamra.


Mikor zárul le a nevezési időszak?

2010. december 31-én, vagy amikor a 40. csapat leadta a nevezését. Minél hamarabb jelentkezel, annál alacsonyabb a nevezési díj és annál többet tehetsz félre üzemanyagra, szállásra, esetleg sörre.


Mi történik, ha minden hely elkelt?

Amennyiben egyeztetnek a szervezőkkel, a csapatok szabadon átadhatják érvényes nevezésüket, ha valamilyen oknál fogva nem tudnak elindulni. Erre is kiváló lehetőséget ad a Facebookon található TSR fórum.


Biztonságos?

Igen és nem egyaránt. A sivatagi utazás nem játék, ahogy 100 évvel ezelőtt, úgy ma sem az. Nagy távolságokat kell leküzdeni az európai ember számára sokszor extrém körülmények között, és csak magadra, a csapattársaidra és a többi csapatra számithatsz. Ez valódi kalandtúra.
Minél inkább betartod a szabályokat, megfogadod a szervezők tanácsait és a józan ész vezet, annál nagyobb esélyed van arra, hogy egy darabban célba érj. Garanciákat nem tudunk adni, hiszen nem kisér minden autót mentőcsapat, ezen kivül sokszor a lakott területektől igen távoli helyeken haladunk. Természetesen minden résztvevő időben értesül, ha bármilyen politikai, természeti, vagy egyéb tényező miatt módositanunk kell az útvonalat. Ne ijesszenek el a médiából, vagy az ismerősöktől hallott (rém)hirek. Ha kételyeid vannak, kérdezz minket.


Hogyan jutok el a starthoz?

Ez rád van bizva, a Trans Sahara Run hivatalosan a tuniszi nyitóbulival kezdődik. Javasolt útvonal: Budapest->Genova/Civitavecchia,ezekről a helyekről tudsz legolcsóbban és legkényelmesebben átkompolni Tuniszba.

Az általunk szervezett futamokra bérelhető teljesen felkészitett terepjáró felszereléssel együtt. Ha ez a verzió lehet érdekes számodra,  lépj kapcsolatba velünk!


Mit csinálok a járművel Beninben?

Ha kifejezetten a túrára vásárolsz egy autót, segitünk azt eladni Beninben, vagy odaajándékozni egy jótékonysági szervezetnek. Ha még sok időd és pénzed maradt és csavarogni szeretnél kicsit Nyugat-Afrikában, választhatod pl. a Benin-Burkina Faso-Mali-Mauritánia-Nyugat-Szahara-Marokkó-Spanyolország útvonalat, hogy vissza juss Európába. Erre érdemes legalább 10 napot szánni és több vizumra is szükséged lesz. Ha haza akarod szállittatni a becses gépet, tudunk javasolni speditőr céget, akik speciális hajóval juttatják haza az autót/motort/quadot, stb. Egy átlagos terepjáró szállitása Antwerpenig kb. 800 Euro és 3 hét. A részletekért keress meg minket. A repülőjegy Cotonouból egy európai nagyvárosba (London, Párizs, Róma) kb. 400 Euró (Royal Air Maroc / Afriquiyah), innen akár fapadossal olcsón eljuthatsz Budapestre.


Hol fogunk aludni?

A szállás biztositása a résztvevők feladata, kivéve a start előtti és a befutót követő éjszakákat. Minden éjszakára kijelölünk egy táborhelyet (hotel, motel, bivak, stb.), amely a futam hivatalos szálláshelye lesz, ez információs és parti központként is funkcionál. Természetesen nem kötelező itt aludni, ha tetősátrad van vagy az autódban kényelmes, emellett ahol lehet alternativ szálláshelyeket is javaslunk. Mindezekről bővebben a hivatalos itinerben lehet olvasni. Igényelhető ún. hotel csomag, amely tartalmazza az összes (fizetős) szálláshelyet a futam során. Ha hotel csomagot igénylsz, a szállásfoglalással nem lesz gondod. A hotel csomag pontos diját a pályairás után, 2011. januárjában irjuk meg a résztvevőknek, de nagyságrendileg 250-300 Euró per fő költséggel számolhatsz a túra teljes hosszára .

Mindenhol működik a mobilom?

A nagyobb lakott településeken és azok közelében igen, de igen gyakran fogunk (főleg Algériában) lefedettséggel nem rendelkező helyen autózni. Javasoljuk műholdas telefon beszerzését vagy bérlését, amely nem olcsó ugyan, de szorult helyzetben ez lehet az utolsó szalmaszál.


Milyen jármű papírokra lesz szükségem?

Első körben ugyanazokra, amelyekre minden külföldi út esetében: forgalmi engedély, zöld kártya (biztostás). Ezen kivül szükséged lesz jogositványra és adott országokban kötelező biztositásra. Mindezeken felül lehetnek olyan hivatalos, a helyi kormányzatok által kibocsátott dokumentumok, útvonal engedélyek, melyeket a résztvevők a rajt előtt a szervezőktől kapnak meg. Ha nem a te neveden van az autó, mindenképpen hozz magaddal borzasztó hivatalosnak tűnő meghatalmazást, elsősorban francia nyelven. Enélkül bajban lehetsz a határátlépésekkor.


Szükségem lesz Carnet du Passage-ra?

Nem. Szerencsére ez a hirhedt dokumentum nem szükséges egyik érintett országban sem.


Milyen oltások szükségesek?

A túrához kötelező a sárgaláz elleni védőoltás, e nélkül vizumokat sem kapsz. Ezen felül számos erősen ajánlott védőoltásra lesz szükséged, melyeket ezzel egyidőben be tudsz adatni. Érdemes a procedúrát a túra előtt 2 hónappal elkezdeni. A veszélyekről, egyéb gyógyszerekről (pl. malária) és védekezési módokról ugyanitt, az Országos Epidemiológiai Központ Nemzetközi Utazás-egészségügyi és Oltóközpontjában tudnak felvilágositást adni. Az csapatok egészségügyi felkészüléséhez külön dokumentumot állitunk össze, melyet minden résztvevő megkap.


Két kerék meghajtású jármű is végig tud menni?

Alapvetően végig lehet csinálni a túrát két kerék meghajtású járművel is, de igy néhány szakaszt teljesen ki kell hagynod, és lehet, hogy ezek lesznek a legérdekesebb pontok. Javasoljuk tehát a 4WD használatát, ez verseny kategóriában alapfeltétel. Ha viszont csak egy Ladára van pénzed, ez ne riasszon vissza. 


Mit vigyek magammal?

Fontos és kevésbé fontos cuccokat. A résztvevők felkészülését segitendő összeállitunk egy listát a sivatagi utazáshoz hasznos valamint nélkülözhetetlen dolgokról, melyet a regisztrált csapatok automatikusan megkapnak, illetve letölthetnek.


Milyen terepre szamithatok?

Érdemes mindenre felkészülni. Eleinte egész rendes aszfalton utazunk, később a létező összes úttipus teritékre kerül: köves csapások, klasszikus sivatagi piste, hegyvidéki utak, homokdűnék, homokos földutak. A gumik és a futómű állapota kulcskérdés, erre külön oda kell figyelni, mert néha extrém tereppel kell megbirkóznia a járműveknek.


Milyen időjárásra számitsunk?

Attól függően, hogy épp milyen régión haladunk át, az időjárás is igen változatos lesz. Fel kell készülni a hidegre is, hiszen márciusban közel 3000 méteres helyek között is autózunk, valamint a sivatagban komolyan csipős lehet az éjszaka akár egy forró nappal után is. Ahogy dél felé haladunk, egyre melegebb lesz, itt már éjszaka sem kell kellemetlen hidegre számitani. Beninben már trópusi időjárás fogad minket.


Szükségem lesz vizmokra?

Igen, Algériába, Nigerbe és Beninbe is vizumot kell váltani. A vizumok beszerzését a szervezők végzik, HA a résztvevő a megadott határidőig MINDEN szükséges dokumentumot eljuttatott a szervezőkhöz. A vizumok igénylésének módjáról és a szükséges dokumentumokról a regisztrált csapatok automatikusan tájékoztatást kapnak. A futam vizum ügyintézése várhatóan 2011 február elején lesz. Ekkor kb. egy hétig nélkülözni kell az útlevelet. Természetesen mindenki intézheti saját maga is a vizumait, de érdemes tudni, hogy Magyarországon csak algériai követség működik.


Milyen navigációs eszközeink lesznek?

A regisztrációs dij magában foglalja a futam útvonalát érintő térképeket is. Ezek jó része a kereskedelemben beszerezhetetlen, speciális térkép. Erősen javasolt GPS készülék használata is, az itiner minden fontos tájékozódási és POI pontot GPS koordináták formájában tartalmazza. A túrához a Garmin GPS készülékeit ajánljuk, az itinerben megadott koordináták is a Garmin által használt formátumban lesznek. Érdemes egy erős, strapabiró tipust választani. Az itthoni PDA vagy telefon alapú navigációt el kell felejteni, ezek az ottani tájékozódásra alkalmatlan készülékek és térképeket sem találni hozzájuk. A csapatok megkapják az elérhető legjobb GPS térképeket is, de ezek a térképek is csak Garmin készülékekben használhatók. A túra hivatalos GPS parntere segit minden regisztrált csapatnak a megfelelő készülék kiválasztásában és a térképek feltöltésében (is).


Mi történik, ha lerobbanok útközben?

Balszerencse, de a problémát neked kell megoldanod. Kitűnő alkalom, hogy teszteld abbéli képességeid, miszerint találsz-e szerelőt a környéken, valamint megtanulhatod néhány alkatrész nevét a helyi nyelveken. Érdemes indulás előtt alapvető ismereteket szerezni a járműről, és alap szerszámokat, pótalkatrészeket magatokkal hozni. Sok mindent meg lehet javitani sajátkezűleg útközben is. Lakott területek közelében kérhetsz segitséget a helyiektől is, boldogan segitenek, ha tudnak (akkor is, ha nem). Az ilyen túrák során mindenki segit mindenkinek, de a szervezők nem garantálhatják, hogy kihúznak a csávából, bár törekednek erre.


Szerezhetünk saját szponzorokat a futamra?

Minden résztvevő köteles a futam hivatalos szponzorait feltüntetni a játművén. Emellett természetesen mindenki vonhat be csapat szponzorokat, hogy csökkentse a túra önköltségét illetve hozzájáruljon a futam karitativ tevékenységéhez. Hajrá!