Általános Szerződési Feltételek

Jelen dokumentum tartalmazza a Trans Sahara Run részvételi feltételeit. Minden jelentkező számára kötelező a részvételi feltételek elolvasása és azok elfogadása a jelentkezési lap kitöltése során az erre szolgáló rubrika megjelölésével.

Járművezetők

Minden járművezetőnek rendelkeznie kell az általa vezetett járműre érvényes jogosítvánnyal. Amennyiben egy csapattag nem vezeti a csapat járművét, erre természetesen nincs szüksége.

Utasok

Minden, a csapat járművében utazó csapattagnak rendelkeznie kell érvényes regisztrációval. Minden résztvevőnek be kell töltenie 18. életévét a futam indulása napjáig és meg kell felelnie a járművezetőkre vonatkozó előírásoknak, amennyiben a járművet vezetni fogja a futam során.

Információ

Minden, a Trans Sahara Run-t érintő és arról szóló információ, amely a futam honlapján vagy egyéb nyomtatott vagy elektronikus eszközökön megjelenik a megjelenés időpontjában érvényes adatokat tartalmazza. Ezen információk tartalmilag és/vagy formailag azonban változhatnak a futamot érintő politikai vagy egyéb tényezők miatt, egészen a futam indulásának időpontjáig. A szervezők minden esetben irásban tájékoztatják a futam résztvevőit ezekről a változásokról. A Trans Sahara Run szervezői nem tartoznak felelőséggel és nem vállalnak felelősséget a futamot érintő, de hatáskörükön túlmutató és előre nem látható események miatt. A futam résztvevői nem élhetnek kártérítési igénnyel semmilyen személyes vagy vagyoni kárral kapcsolatban, amely a honlapon található információk felhasználása következtében lép fel.

Befizetések

A Trans Sahara Run részvételi díját egy összegben, a jelentkezést követően kell befizetni a szervező által meghatározott módon. Minden befizetés végleges és nem visszatéríthető. A részvételi díjak csak abban az esetben téríthetők vissza, amennyiben az esemény bármilyen okból meghiúsul. Ha a regisztrált jelentkező bármilyen előre nem látható ok miatt nem tud részt venni a futamon és ezt a szervezőknek a futam rajtja előtt legalább 45 nappal jelzi, nevezési díja felhasználható egy következő Trans Sahara Run-on való részvételre, amennyiben adott Trans Sahara Run díjazása változatlan. Ellenkező esetben a különbözet megfizetésével nyer részvételi jogot.

Csapatok

A csapatok verseny kategóriában egy, kettő, három vagy négy főből állhatnak. Túra kategóriában bármennyi csapattag utazhat egy járműben.

Szerviz

A csapattagok kizárólag maguk gondoskodnak mindennemű, a járművüket érintő szervizelésről és annak költségeit ők állják. Miután a szervezők a futam során szerviz és asszisztencia szolgáltatást nem nyújtanak, a jármű elakadása, meghibásodása esetén a csapattagoknak önállóan kell gondoskodniuk a jármű szállításáról és szervizeléséről.

Szállás

A Trans Sahara Run szervezői a futam ideje alatt minden napra meghatározzák a futam hivatalos éjszakai bázisát (kemping, hotel, stb.), ahol a szervezők megtalálhatók. Ezen felül a részvevőknek opciós szálláshelyeket ajánlhatnak, melyeket a futam hivatalos itinere tartalmaz. Szállásfoglalást és/vagy étkezési megoldásokat a szervezők nem biztostanak, kivéve, ha ennek ellenkezőjéről tájékoztatják a részvevőket. A szervezők ún.  hotel csomagot vezethetnek be, ekkor a résztvevő az egész túrára érvényes szálláscsomagot vásárolhat meghatározott áron. Ellenkező esetben minden csapat szabadon eldöntheti, hogy hol száll meg az etapok végén. Amennyiben a résztvevő nem él a hotel csomag megvásárlásának lehetőségeével, a futam első és utolsó napjára biztosított szállodán kívül (Tunisz és Grand Popo) a futam során önállóan kell gondoskodnia a szállásokról és azok költségei is a őket terhelik.

Szponzori kapcsolatok

A szervezők a csapatoktól elvárják, hogy tiszteletben tartsák a futam támogatóit és a futam során bemutatott és kihelyezett szponzori anyagokat. A futam hivatalos szponzorai résztvevők járművén meg fognak jelenni. A részvevők kérhetik, hogy a futam támogatói semmilyen formában ne jelenjenek meg a járművükön, megfelelő dijazás ellenében. Ezzel kapcsolatos további részleteket a szervezőktől kaphatnak az indulók.

Kapcsolattartás a helyiekkel

Az út során a csapatok egy nemzetközi rali résztvevői. Fokozottan kérünk mindenkit, hogy tartsa tiszteletben a különböző országok, régiók, vallások, közösségek szokásait, hagyományait és a kulturális különbségeket, melyekkel az út során találkozhat. A fentiek kirívó megsértése esetén a versenybizottság azonnali hatállyal kizárhatja a versenyből az érintett csapato(ka)t.